top of page

Introducció

Saber com respon la nostra ment i el nostre cos davant les diferents formes d'estudiar és realment important per treure el màxim partit a les nostres hores d'estudi. Òbviament, les formes d'estudiar variaran depenent del tipus de matèria que hàgim d’aprendre i també segons el tipus de prova o examen a què ens hàgim de presentar.

L'èxit en l'estudi està estretament relacionat amb la disciplina i la constància. No sol funcionar posar-se un dia a estudiar si no hi ha una continuïtat i voluntat d'implicar-se amb l'estudi.

També és molt important crear un entorn tranquil i agradable on no tenguis interrupcions ni distraccions. Per això, abans de començar a estudiar envolta't de tot el material que necessites i escull un lloc on et sentis bé. Tot això ajudarà a concentrar-te i aprofitar el temps d'estudi.

Les pauses són també fonamentals i has tenir-les en compte sigui quina sigui la teva forma d'estudiar. L'efectivitat de les hores d'estudi serà més gran si realitzes descansos en els quals alliberis la ment i el cos de la tensió que implica l'estudi. No és una pèrdua de temps, al contrari, són uns moments molt ben invertits, ja que el teu cos necessita descansar i recuperar energia; en cas contrari pots acabar col·lapsat.

Què necessites per a poder estudiar?

PODER

Tenir capacitats i aptituds

PUC ESTUDIAR?

VOLER

Motivació, objectius i acceptar l'esforç que dur implícit.

VULL ESTUDIAR?

SABER

Conèixer i Utilitzar les

tècniques d'estudi

CONEC LES TÈCNIQUES?

Guia per a l'estudi

bottom of page